Za volant autobusu sedl s 2,60 promile. Řízení nezvládl a narazil

S 2,60 promile sedl za volant autobusu. Nevěnoval se řízení a narazil. Štěstí bylo, že nevezl žádné cestující. Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání jednapadesátiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na tři roky.

„Jednapadesátiletý muž z Aše měl ve druhé polovině srpna letošního roku řídit v nočních hodinách autobus značky Karosa,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Při vyjíždění z kruhového objezdu v ulici Gustava Geipela v Aši se plně nevěnoval řízení, měl se sehnout pro mobilní telefon, který mu upadl a následně přejet do protisměru. Poté měl vyjet mimo pozemní komunikaci a narazit do dopravní značky,“ sdělil.

Při střetu měl poničit dopravní značku i autobus, který byl v té době bez cestujících. Svým jednáním měl způsobit škodu přibližně 15 tisíc korun.

„Po příjezdu policejní hlídky se jednapadesátiletý muž podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,60 promile. Muž se také podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu,“ upřesnil mluvčí. Policisté mu po dopravní nehodě zadrželi řidičský průkaz.