Požárem chtěl zamaskovat krádež. Ohrozil tím ubytované hosty

Požárem měl zamaskovat krádež v jednom z lázeňských domů devětadvacetiletý muž. Zničil tím vybavení a ohrozil ubytované hosty. V případě prokázání viny mu hrozí až tříleté vězení.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého muže z Plzeňska, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci.

„Obviněný měl na začátku března letošního roku vniknout v nočních hodinách do jednoho z lázeňských domů na Chebsku,“ uvedl policejní mluví Jakub Kopřiva. „Následně měl v prostoru restaurace odcizit finanční prostředky a poté v místnosti založit požár, který se měl rozšířit a poškodit stavební konstrukce, zařízení a vybavení lázeňského domu. Kromě toho mělo také dojít ke zničení uskladněného zboží. Při požáru se několik ubytovaných osob nadýchalo zplodin a muselo tak být ošetřeno,“ doplnil.

 Obviněný muž, který poté z místa utekl, měl svým jednáním způsobit škodu přibližně 340 tisíc korun.

 Muži, který se v současné době nachází ve výkonu trestu odnětí svobody za jinou trestnou činnost, hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na tři roky, neboť se krádeže dopustil opakovaně.