V Mariánských Lázních funguje Senior taxi už dva roky

Senior taxi funguje v Mariánských Lázních již od května 2018. Služba je určená pro seniory a občany starší osmnácti let, kteří jsou držiteli průkazu ZTP nebo ZTP/P s bydlištěm v Mariánských Lázních, Drmoulu a Zádubu – Závišíně. Službu aktuálně využívá  222 občanů.

Foto: Archiv provozovatelů

„Senior taxi je velmi dobrá služba, která značně zvyšuje životní komfort našich  spoluobčanů,“ uvedl na sociální síti mariánskolázeňský starosta Martin Kalina. „V Mariánských Lázních začala fungovat jako jedna z prvních v  Karlovarském kraji a hlavní zásluhu na tom má můj předchůdce na starostenském postu Petr Třešňák,“ uvedl s tím, že děkuje nejen jemu, ale samozřejmě také všem, kdo službu zajišťují – řidiči panu Emilu Hofírkovi, zaměstnancům a paní ředitelce DPS Janě Roubalové i odboru sociálních věcí MěÚ.

Doprava usnadňuje pro potřebné například cesty k lékařům, na jednání na úřadech, k návštěvě rodiny, přátel, lékárny, nádraží, pošt, bank, pojišťoven, polikliniky, nemocnice, knihovny, domova seniorů i klubu seniorů. Stanovena je také jednotné sazba ve výši 20 korun za jednu cestu.

Provozovatelem je příspěvková organizace města Dům pro seniory a dům s pečovatelskou službou Mariánské Lázně, Tepelská 752/22, Mariánské Lázně.