Žáci chebské zdrávky pomáhají v první linii

Před nedávnem zveřejnila Střední zdravotnická a vyšší odborná škola Cheb na svých stránkách poděkování studentům, kteří dobrovolně pomáhají v chebské, sokolovské, mariánskolázeňské a ostrovské nemocnici. Přidáváme se a děkujeme za jejich práci.

Foto: Archiv školy – studenti 4. A

V dnešní nelehké době, kdy s studenti potýkají s distanční výukou a závěrečné ročníky středních škol se intenzivně připravují na úspěšné složení maturitních a závěrečných zkoušek, si  žáci Střední zdravotnické školy a vyšší odborné školy v Chebu dobrovolně přidali další nelehkou povinnost. Navázali na své bývalé spolužáky minulého 4. ročníku, kteří na jaře 2020 stáli v nemocnici tváří v tvář tenkrát ještě zcela neznámé infekci. K dnešnímu datu již pomáhá v tzv. první linii dvacet žáků 4. ročníku a dvě žákyně 3. ročníku oboru Zdravotnický asistent (Praktická sestra). Zapojili se do pracovního procesu v nemocnicích v Chebu, Sokolově, Mariánských Lázních a Ostrově. Tato záslužná činnost se každým dnem rozrůstá a stále další žáci reagují na výzvy nemocnic ohledně výpomoci v pandemickém stavu.

Foto: Archiv školy – studentky 3. a 4. ročníku. Natálie Bendová, Eliška Moravčíková, Veronika Kočí

Pedagogové školy a jistě i rodiče těchto dobrovolníků jsou na ně patřičně hrdí. Vážíme si jejich pomoci, přejeme jim zdraví a věříme, že si z této aktivity odnesou do života nejen dobrý pocit, ale i bohaté odborné zkušenosti. Společně musíme věřit, že období pandemie brzy skončí a žáci se budou moci v klidu připravovat k maturitním zkouškám.

Mgr. Zdeněk Hrkal, ředitel školy

Zdroj: Střední zdravotnická a vyšší odborná škola Cheb