Hasiči budou pomáhat v chebské a karlovarské nemocnici

Pro personální podporu Karlovarské krajské nemocnice byli vyčleněni hasiči z HZS Karlovarského kraje se zdravotnickým vzděláním. Ti budou budou pomáhat v nemocnicích v Karlových Varech a v Chebu společně s kvalifikovaným personálem. První nastoupí hned v sobotu 17. října.

 

Zároveň v případě potřeby budou zajišťovat posílení odběrných míst na testování indikovaných osob na onemocnění Covid-19 a to i v rámci mobilního odběrového týmu. Další hasiči budou pomáhat na běžných odděleních jako sanitáři. V současné době je takto na pomoc Karlovarské krajské nemocnici vyčleněno třináct hasičů.

Hasiči budou personálně vypomáhat nemocnicích dle jejich potřeb. Zároveň ale hasiči garantují zajištění požárních ochrany kraje bez jakéhokoliv omezení. V případě naléhavých úkolů na úseku požární ochrany či ochrany obyvatelstva nebo v případě personální potřeby uvnitř sboru nebude personální podpora nemocnicím poskytnuta.

Po celou dobu činností v nemocnicích budou hasiči vybaveni osobními ochrannými pomůckami. Zároveň bude minimalizovaný kontakt vyčleněných hasičů s ostatními příslušníky směny u sboru.

Zdroj: HZS Karlovarského kraje