Karlovarští celníci zajistili dalších 16 nelegálních automatů

Celníci v boji proti nelegálnímu hazardu nepolevují. V karlovarském regionu zajistili dalších 16 nelegálních hracích automatů v celkové hodnotě 1,6 milionu korun. 13 automatů v Chebu a tři v Novém Sedle.

Foto: Celní úřad pro Karlovarský kraj

V září se příslušníci Celního úřadu pro Karlovarský kraj podíleli na celorepublikové kontrolní akci „GARDE“, zaměřené na dodržování zákona o hazardních hrách. V rámci této akce zajistili celníci na celém území ČR ve dvaceti provozovnách, kde došlo k porušení zákona o hazardních hrách, 60 nelegálních technických zařízení.

Foto: Celní úřad pro Karlovarský kraj

„V karlovarském regionu, ve dvou provozovnách v Chebu, zajistili příslušníci mobilního dohledu 13 nelegálních automatů typu Pegasus, v hodnotě 1,3 milionu korun, dále finanční hotovost a ostatní věci, které k provozování nelegální hry slouží, jako např. klíče a kabely,“ uvedla tisková mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj Lenka Havelková.

Další tři kusy hracích automatů bez vydaného povolení typu zajistili karlovarští celníci při říjnové kontrole v provozovně v obci Nové Sedlo.

„Nelegální automaty celníci z provozoven odvezli do skladu celní správy. Zjištěná porušení zákona budou projednána v rámci správního řízení, při němž provozovateli hrozí pokuta až do výše 50 milionů korun a zabrání či propadnutí veškerého herního zařízení, jež k provozování nelegální hry sloužilo. Po pravomocném rozhodnutí budou nelegální automaty zlikvidovány,“ upřesnila mluvčí.

Od začátku letošního roku zajistili karlovarští celníci 36 výherních technických zařízení, takzvaných kvízomatů, v hodnotě 3,6 milionu korun. V pátrání po nelegálním hazardu v regionu budou pokračovat i nadále.