Obtěžoval bývalou přítelkyni. Hrozí mu až desetiletý trest

Skončil ve vazbě a nyní mu hrozí až desetileté vězení. Řeč je devětatřicetiletém muži ze Sokolova, který měl od července minulého roku do druhé poloviny září letošního roku pronásledovat, vyhrožovat a omezovat na běžném způsobu života svou čtyřiačtyřicetiletou bývalou přítelkyni.

 „V první polovině června letošního roku měl muž v brzkých ranních hodinách zastavit svým vozidlem před kruhovým objezdem v Sokolově a zablokovat tak cestu jeho bývalé přítelkyně, která jela zrovna za ním. Následně měl pěstí několikrát udeřit do jejího automobilu, přitom jí vyhrožovat a vulgárně urážet. Poté jí měl z automobilu pod výhružkou vzít kabelku, z té odcizit mobilní telefon a z místa odjet. Telefon měl ženě vrátit tentýž den v odpoledních hodinách,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

 Ve svém jednání měl muž pokračovat také ve druhé polovině června 2020. „Celkem třikrát měl přijít k bytu jeho bývalé přítelkyně. Vždy mezi nimi mělo dojít ke slovní rozepři a následně měl ženu začít urážet. V jednom případě muž vnikl do bytu a ženě vzal mobilní telefon, který jí nakonec nepoškozený vrátil,“ informoval mluvčí.

 V polovině srpna letošního roku měl muž svým vozidlem předjet v jedné menší obci na Karlovarsku automobil své bývalé přítelkyně. „Následně jí měl donutit zastavit a poté si sednout k ní do vozidla. Opět jí měl vzít mobilní telefon a také batoh. Po chvíli jí měl donutit, aby okamžitě odjela do svého bydliště v Sokolově. Svým automobilem měl jet za ním a v Sokolově jí mobilní telefon, který poškodil, i batoh vrátit,“ upřesnil Jakub Kopřiva .

 V září 2020 měl muž na parkovišti úmyslně poničit zaparkovaného vozidlo značky Audi, které patřilo dvacetiletému muži ze Sokolovska. Na vozidle měl poničit lak a majiteli tím způsobit škodu 20 tisíc korun.

 Tentýž den policisté devětatřicetiletého muže zadrželi. Sokolovští kriminalisté ho obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinů poškození cizí věci, nebezpečného pronásledování, krádeže, porušování domovní svobody a omezování osobní svobody.

 Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.