Salming Tour de Hospic – trojitá dávka běhu. Půlmaraton a Staostenská desítka se nepoběží v Plesné, ale na Komorní hůrce

Salming Tour de Hospic se poběží! Došlo jen ke změně některých tratí. Původně plánovaný plesenský půlmaraton a Starostenská desítka byl zrušen, ale běžci se mohou radovat. Organizátoři naplánovali náhradní variantu. V sobotu 26. září bude závod, který je určen jen běžcům, zahájen na Komorní hůrce v 11 hodin. V neděli se běží ve Skalné jen s malou změnou trati. Páteční Františkova pětka je bez změn.

„V Plesné museli celou akci zrušit, protože podstatná část vedla přes Německo, a díky koronavirovým opatřením nejde tuto část trati použít, druhým důvodem je to, že nelze použít prostory školy k nutnému zázemí,“ uvedl jeden z organizátorů Zdeněk Dančo. „Protože má náš Salming charitativní přesah a není to jen běžný závod, vymysleli jsme náhradní variantu s tím, že bohužel turistickou, cyklo a dětské kategorie nejsme schopni za tak krátkou dobu přenést jinam, ale gro, a to běžeckou Starostenskou desítku a půlmaraton zvládneme operativně zorganizovat u hotelu Komorní hůrka,“ upřesnil. 

Trať povede závodníky přes Klest po libské silnici do Lužné, kde se běží směr jezero Amerika. U něj se odbočí přes Jadran zpět k Americe a přes Slatinu zpět na Komorní hůrku. Kolo měří deset kilometrů a pulmaratonci ho dají dvakrát.

„Za nepříjemnosti se omlouváme, trasu jsme pro letošní rok museli změnit z důvodu nemožnosti běžet na německé straně. Věříme, že si všichni společně novou podobu Salming Tour de Hospic užijeme a podpoříme Kubíka, Radečka a Hospic,“ doplnil Zdeněk Dančo.

U hotelu bude k dispozici provizorní zázemí, kde bude zajištěn i prodej občerstvení. Na trati budou dvě občerstvovací stanice s čajem, vodou, ovocem, solí i čokoládou.

Více informací zde: https://salmingtourdehospic.webnode.cz/