Jeden sedl za volat se zákazem řízení, druhý s alkoholem v krvi

Za volant sedl se zákazem řízení, který má až do roku 2023. Druhý pro změnu řídil s pořádnou hladinou alkoholu v krvi. Oběma teď hrozí vězení.

 

Pětatřicetiletý muž měl v pondělí 14. září letošního roku řídit osobní automobil.“ Těsně před 17. hodinou byl v Mariánských Lázních zastaven a kontrolován policejní hlídkou,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Při silniční kontrole policisté zjistili, že muž má platný zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2023. I přes zákaz tedy usedl za volant a nebylo to poprvé, jelikož ve středu 9. září 2020 řídil vozidlo poblíž obce Odrava, kde byl také zastaven policejní hlídkou,“ doplnil.

 Policisté z obvodního oddělení Mariánské Lázně muži sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

„Na konci srpna letošního roku zastavili policisté z obvodního oddělení Mariánské Lázně osobní automobil. Při silniční kontrole se jednapadesátiletý řidič podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,44 promile. Z těchto důvodů byl muži zadržen řidičský průkaz, zakázána další jízda a byl převezen na obvodní oddělení k dalším úkonům,“ upřesnil mluvčí.

Policisté z obvodního oddělení Mariánské Lázně muži sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a v případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.