Napřed muže napadl pěstí, pak motorovou pilou

Napřed vyhrožoval v jedné z mariánskolázeňských provozoven rychlého občerstveni. O chvilku později si vybral jako terč pro urážky a napadání muže a ženu. Situace vyvrcholila ve chvíli, kdy si sedmatřicetiletý agresor přinesl motorovou pilu a opět zaútočil. Policisté výtržníka zadrželi a soudce ho poslal do vazby.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání sedmatřicetiletého muže z Mariánských Lázní, kterého obvinili ze spáchání zločinu vydírání, těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a přečinů nebezpečného vyhrožování a výtržnictví.

„Obviněný muž měl v neděli 2. srpna letošního roku po 19. hodině fyzicky napadnout šestadvacetiletého zaměstnance rychlého občerstvení v Mariánských Lázních,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Obviněný měl obejít prodejní pult a muže, který v té době obsluhoval zákazníky, chytit a natlačit ke zdi. Po chvíli svého jednání zanechal a prodejnu opustil. Přitom měl vyhrožovat přítomné jednadvacetileté ženě. Na napadeného muže měl z osobního automobilu, kterým odjížděl, pořvávat, že pokud přivolá policii, tak rychlé občerstvení podpálí,“ upřesnil.

 O pár minut později měl v jiné části lázeňského města zničehonic začít urážet sedmatřicetiletou ženu a třiačtyřicetiletého muže.“ Toho měl následně fyzicky napadnout několika údery pěstí. Poté měl odejít do své nedaleké garáže, kde měl vzít motorovou pilu a vrátit se zpět k muži. Toho se měl snažit motorovou pilou zasáhnout, ale muž se útokům vyhnul. Obviněný poté odešel zpět do garáže a v dalším agresivním chování mu zabránila přivolaná policejní hlídka,“ doplnil mluvčí.

 Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

 V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na deset let.