Nebezpečný žhář skončil ve vazbě. Způsobil škodu přes milion korun

Policisté dopadli nebezpečného žháře ze Sokolovska. Muž v minulých dnech zapálil seno a slámu v jedné hale na Karlovarsku. Když po požáru na kole ujížděl, tak havaroval. Policisté mu naměřili více než dvě promile. Pak se rozpovídal o tom, že v minulosti zapálil již několik kontejnerů. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Třiatřicetiletý muž ze Sokolovska se měl ve středu 8. července letošního roku vydat do jedné menší obce na Karlovarsku.“ V pozdních odpoledních hodinách měl přes oplocení vniknout do areálu firmy a následně do haly, kde bylo uskladněno seno a sláma,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Po chvíli měl přistoupit k balíku slámy a ten zapálit. Následným požárem mělo dojít ke zničení téměř 400 balíků slámy a sena. Tímto svým jednáním měl muž způsobit celkovou škodu přes milion korun,“ informoval.

 Muž měl z místa okamžitě odjet na kole. Po několika minutách ho ovšem policisté nalezli i s jízdním kolem v příkopu u křižovatky poblíž obce, ve které balíky úmyslně zapálil. „Muž se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,36 promile. Následně se muž policistům k zapálení balíků přiznal,“ sdělil mluvčí. Policisté ho zadrželi a převezli na obvodní oddělení k dalším úkonům.

 Podobného jednání se třiatřicetiletý muž nedopustil poprvé. „V roce 2017 měl na Karlovarsku úmyslně zapálit tři kontejnery na odpad. Před měsícem, tedy v polovině června letošního roku, jeho jednání řešili také policisté z obvodního oddělení Chodov. Muž měl totiž během několika hodin zapálit kontejnery na odpad v Chodově a také v jedné okolní menší obci,“ doplnil Jakub Kopřiva.

 Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiatřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu poškození cizí věci.

 Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.