Na festivalu vystavovaly přes tři stovky autorů z padesáti zemí

V uplynulých dnech měli návštěvníci Františkových Lázní unikátní možnost zhlédnout osm stovek vtipů od 332 autorů z 51 zemí světa. Ojedinělá výstava pod širým nebem se uskutečnila v rámci Mezinárodního festivalu kresleného humoru, který letos slavil půlkulatiny. Do festivalové síně slávy tentokrát vstoupila výtvarnice Vlasta Švejdová. Zahrát přijel Dixieland Planá, Laura a její tygři a Xindl X. Právě pro posledně jmenovaného to byl první koncert s kapelou po skončení koronavirové krize. Před publikem si tak zazpíval po dlouhých sedmi měsících.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/6373722

„I přesto, že jsme ještě na začátku května stáli před rozhodnutím, zda festival uspořádat, jsem spokojen,“ uvedl františkolázeňský starosta Jan Kuchař. Myslím, že se tento pátý jubilejní ročník festivalu se vydařil. Poděkování patří všem, kteří se zapojili do organizace i partnerům,“ doplnil.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/6373722

Po celou dobu trvání festivalu měli návštěvníci možnost dát hlas tomu nejlepšímu kreslenému vtipu. Ze všech hlasovacích lístků byl vylosován výherce, který si odnesl mobilní telefon a 2 000 kilometrů  s Českými drahami. Cenu diváků si převzal kreslíř Jan Tatarka.

„Letošní ročník MFKH se vydařil a kupodivu se nepřihodilo nic, co by nás pořadatele zaměstnalo něčím neočekávaným,“ vysvětlil spoluorganizátor výtvarník Mirek Vostrý. „Snad jen ten páteční silný vítr trochu komplikoval situaci, protože nám spadly tři výstavní panely. Skoro čtyřicítka kreslířů přijela osobně na festival a zajistila tak fantastickou náladu. Letošní porota byla letos taky při síle a dokonce byla jednu chvíli vtipnější než kreslíři. Aby taky ne, když v porotěusedli například  pánové Ivo Šmoldas a Jiří Werich Petrášek. Oba jsou dokonalí baviči a umí rychle a vtipně reagovat na vzniklé situace,“ upřesnil.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/6373722

Výsledky také zde:

Do síně slávy vstoupila: Vlasta Švejdová

Cenu diváků získal: Jan Tatarka

1.místo: Lubomír Lichý / ČR – 2. místo: Pavel Starý / ČR – 3. místo: Pavel Rychtařík / ČR – 4. Ross Thomson / Skotsko – 5. Lubomír Lichý / ČR – 6. Václav a Petr Herinkovi  / ČR – 7.Evžen David  / ČR – 8.Reynerio Tamayo / Kuba – 9.Jordan Pop Iliev / Macedonie – 10. Marco De Angelis / Itálie, Doru Axinte / Rumunsko, Ivo Chadžiev / Slovensko, Aleksandr Zudin / Rusko – 11. Fan-Lintao / Čína  – 12. Martin Hron  / ČR, Pavel PATA Talaš  / ČR – 13. Zygmunt Zaradkiewicz / Polsko – 14. Martin Pollák / Slovensko – 15. Pavel Skura  / ČR, Makhmudjon Eshonkulov / Uzbekistán – 16. Ajanovic – Ajan /Švédsko – 17-22. Václav Novák  / ČR,  Václav a Petr Herinkovi  / ČR, Pavel Skura / ČR, Erwin Pischel /Německo, Stefaan Provijn / Belgie, Leslie Riccardi / Uruguay

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/6373722