Hygienici vyhlásili zákaz koupání  na přehradě Skalka

V Karlovarském kraji je aktuálně vyhlášen zákaz koupání na dvou místech. Prvním je přehrada Skalka u Chebu a Velký Rybník (Velas) u Hroznětína (K. V.). Na obou místech jsou aktuálně překročeny hygienické limity počtu buněk sinic a ve vodě se vyskytuje v nadměrném množství vodní květ sinic. Krajská hygienická stanice Karlovarského kraje vydala zákaz koupání na Skalce v Podhoří s účinností od 3. července . Tento zákaz platí do odvolání a v případě, že nebude odvolán, do konce koupací sezóny.

Ilustrační foto: H. B.

Výborné koupání si milovníci vody vychutnají na koupališti Lido u Mariánských Lázní, na Jesenici u kempu Václav a Rybářské bašty i ve Velkém Luhu – Šmatovka i César.V okrese Sokolov na Michalu, vodní nádrži Tatrovice, Bílé vodě v Chodově i na Bodenu Habartov.

Po koupání na Rolavě, v rybníce Tajch na Šindelové a v Novém Sedle na Velké Anně doporučují hygienici vysprchovat se čistou vodou a dbát zvýšené pozornosti v případě, že jste alergici, kojenci, těhotné, chronicky nemocní lidé a osoby se sníženou imunitou.