Mezi sazeničkami květin nabízeli i rostliny konopí

Zajímavý sortiment zboží nabízeli v prodejně smíšeného zboží v Markvarticích. Mezi sazeničkami květin objevili celníci i vzrostlé rostliny konopí.

„Mobilní hlídka celníků prováděla v uplynulých dnech kontrolu jednoho z obchodů v obci Markvartice,“ informoval Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj Jiří Nejedlý. „Při vstupu do provozovny bylo hlídkou zjištěno, že se v nabídce rostlin na pultech u vchodu nachází i osm květináčů s rostlinami konopí. Nasazený služební pes následně zavedl celníky na krytou, uzavřenou prodejní verandu, kde celníci objevili mezi ostatními květinami dalších 22 kusů květináčů s pěkně vzrostlými rostlinami konopí. Dosahovaly výšky 10 až 30 centimetrů,“ sdělil. Provedený test reagoval pozitivně na kanabis.

„Pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy či přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, byl případ i s 30 rostlinami konopí na místě předán Službě kriminální policie a vyšetřování Děčín,“ doplnil mluvčí. Třiatřicetiletému Asiatovi hrozí trest odnětí svobody až na pět let.