Chodovští mají kulturní kalendář plný. Mohou se těšit na Ledeckého, Farnou i Roháče

Muzikanti zvučných jmen, výstavy a řada dalších akcí čeká nejen na Chodováky v následujících měsících. Program, který připravilo Kulturní a společenské středisko (KASS), začíná už první červencové dny.

Ilustrační foto: Free-Photos

Návštěvníci chodovského kina tak uvidí část snímků určených pro Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (TADY VARY). Členové programového oddělení festivalu vybrali celkem šestnáct filmů, které kina promítnou v původním termínu konání festivalu, a to od 3. do 11. července.

V srpnu (8.8.) čeká Chodov tradiční Vavřinecká pouť s řadou atrakcí, stánků a kulturním programem. Novinkou bude letní kino ve Staroměstské ulici den před poutí (7.8.), kdy se diváci mohou těšit na českou komedii Chlap na střídačku. Venkovní projekce bude pokračovat i v závěru srpna (28.8 a 29.8.), jaké filmy se budou promítat, si KASS zatím nechává jako překvapení.

Život se vrátí i do Galerie u Vavřince, kde 23. září začne výstava aktů, které nafotil Milan Martínek. Toho v galerii vystřídá 2. prosince trojice Eva Domková, Pavla Veselá Zemanová a Veronika Pešková s výstavou V jednom okamžiku.

Podzim bude ve znamení divadelních představení. V říjnu a listopadu budou celkem čtyři – Vzhůru dolů, Sex, drogy a tatarák, Hodina duchů a Fantastická žena. Termíny pořadatel včas upřesní.

V polovině listopadu se ve společenském sále v KASSu uskuteční oblíbená Velká harmonikářská přehlídka (14.11.), zcela jiný hudební žánr nabídne koncert Janka Ledeckého (21.11.). Fanouškům trampské písničky pak zahrají Roháči ze sousedního Lokte 27. listopadu v kostele svatého Vavřince. Prosinec okoření koncert Ewy Farne, přesný termín jejího vystoupení bude znám později.

Závěr roku bude patřit tradičním adventním akcím ve Staroměstské ulici.

 Martin Polák