Sekerou poničil zaparkované vozidlo. Škoda se vyšplhala na 30 tisíc korun

Až na dva roky by mohl jít do vězení výtržník, který nezvládl svůj vztek. Napřed se posílil alkoholem a pak se vydal vybaven sekerou na parkoviště v Horním Slavkově.  Tam našel auto  muže, se kterým měl spor a dal se do díla. Všechna okna u automobilu rozbil.

Policisté z obvodního oddělení Horní Slavkov sdělili podezření ze spáchání přečinů výtržnictví a poškození cizí věci čtyřiačtyřicetiletému muži z jedné menší obce na Sokolovsku.

„Ten měl mít od začátku tohoto roku neshody kvůli ženě, která se s ním rozešla, s třiatřicetiletým mužem z Horního Slavkova. Spor měl vyvrcholit v neděli 7. června,“ vysvětlil policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „To měl nejdříve podezřelý popíjet v restauračních zařízeních alkoholické nápoje a ve večerních hodinách se rozhodnout, že se vydá k zaparkovanému vozidlu třiatřicetiletého muže. Doma měl popadnout sekeru a jít na parkoviště. Po příchodu k automobilu na nic nečekal a sekerou měl poničit skleněné výplně všech oken, a to včetně předního skla. Kromě toho měl poškodit zpětné zrcátko, přední světla či kapotu a poté z místa odejít. Tímto svým jednáním měl způsobit škodu téměř 30 tisíc korun,“ uvedl.

Jeho počínání sledovala z okna domu žena, která na nic nečekala a okamžitě vše oznámila na tísňovou linku policie. „Po příjezdu policistů z obvodního oddělení Horní Slavkov se muž u vozidla již nenacházel. Po necelé hodině ho policisté vypátrali v jedné z místních hospod. Muže zadrželi a sekeru, kterou měl stále u sebe, zajistili,“ upřesnil mluvčí.

Foto: Policie ČR