Leteckou pumu na místě zlikvidoval pyrotechnik

V neděli 7. června těsně před 14. hodinou přijali policisté oznámení o nálezu munice. Oznamovatel uvedl, že na poli u křižovatky ulic Na Skalce a Ašská v Chebu, našel leteckou pumu.

 „Na místo vyjeli policisté z obvodního oddělení Cheb – město, kteří místo zajistili a následně si vyžádali příjezd policejního specialisty z pyrotechnické skupiny v Teplicích,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Ten po svém příjezdu určil, že se jedná o leteckou zápalnou pumu z druhé světové války. Vzhledem ke stavu munice rozhodl o její likvidaci přímo na místě. Těsně po 17:30 hodin proběhla úspěšně její detonace,“ doplnil.

Při události nebyl nikdo zraněn ani nebyla způsobena žádná škoda na majetku.

Prevence:

Policisté v našem kraji velmi často řeší případy nálezu staré munice. Na místo okamžitě vyjíždějí přivolání pyrotechnici, kteří ke každému podezřelému předmětu přistupují se zvýšenou opatrností, aby při manipulaci nedošlo k explozi. Korozí předmětu může dojít k narušení systému pojistek a k výbuchu potom stačí málo. Proto nepodceňujte ani staré a zkorodované výbušniny a jiné předměty. V případě nálezu s nimi v žádném případě nemanipulujte a ihned o nálezu vyrozumte policii. Vyčkejte do příjezdu hlídky a místo nálezu zabezpečte tak, aby se k němu nepřiblížily další osoby. Pokud se nebude jednat o munici, nikdo se na Vás zlobit nebude. Lepší je vždy nález ohlásit, než aby došlo k neštěstí.