Kradl ve skladu školní jídelny a řídil v zákazu

Až na tři roky by mohl jít do vězení devětadvacetiletý muž, kterého přistihla policejní hlídka při jízdě v zákazu řízení. Aby toho nebylo málo, o několik dní později se vloupal do skladu školní jídelny. Tam si moc nevybíral, sebral vše, co viděl.

Policisté z obvodních oddělení Habartov a Sokolov-město sdělili muži ze Sokolova podezření ze spáchání přečinů krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

 Na začátku května letošního roku měl v pozdních nočních hodinách podezřelý muž řídit osobní automobil. „V Habartově byl zastaven a následně kontrolován policejní hlídkou. Ta při silniční kontrole zjistila, že muž má platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do poloviny října tohoto roku,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

 O tři týdny později měl obviněný vniknout v nočních hodinách do skladu školní jídelny v Sokolově. „Objekt měl pár minut prohledávat a nakonec z něj odcizit téměř vše, co mu zrovna přišlo pod ruku. Měl totiž vzít několik desítek hadrů na nádobí, papírových utěrek, toaletních papírů, gumových rukavic či například téměř 40 litrů čisticího prostředku. S odcizenými věcmi z místa utekl a způsobil tím škodu téměř čtyři tisíce korun,“ doplnil mluvčí.