Turisté se sejdou u Bismarckovy rozhledny

Po nucené epidemiologické přestávce se může široká turistická a sportovní veřejnost konečně těšit na oblíbený Turistický den u Bismarckovy rozhledny. Město Cheb a Klub českých turistů, odbor Union Cheb připravují pro turisty, cyklisty, běžce a rodiče s dětmi už 15. ročník Turistického dne u Bismarckovy rozhledny, který letos připadá na sobotu 20. června. Na Zelené hoře u rozhledny, kam mohou výletníci dorazit z různých směrů, budou očekáváni v době od 14 do 17 hodin. Místo a čas pomyslného „startu“ je tedy pro každého individuální.

Na Zelenou horu si mohou vyšlápnout například z chebského náměstí, a to po zelené turistické značce. Tato trasa měří z náměstí k rozhledně přibližně šest kilometrů a vede po silnici. Využít mohou také trasu po žluté turistické značce, která začíná na hrázi přehrady Skalka a vede převážně lesem. Oblíbeným výchozím místem, které mohou pořadatelé doporučit rodinám s dětmi, je parkoviště proti bývalé restauraci Myslivna, kde lze odstavit osobní automobily a vydat se na zkrácenou túru.

V cíli obdrží každý účastník pamětní list a špekáčky k opečení. K prodeji zde budou turistické suvenýry vztahující se k rozhledně, včetně turistických vizitek. Setkání je zařazeno do akcí IVV a je pořádáno s finanční podporou města Chebu. Pod rozhlednou je dostatek prostoru k zajištění žádoucího rozprostření účastníků, kteří navíc do cíle přicházejí a odcházejí průběžně.

Přijďte si užít vycházku v přírodě a přátelské setkání pod rozhlednou i vy.

Pavel Sýkora, KČT, odbor Union Cheb