Řídila bez řidičáku, bourala a ještě nadýchala.Další dva za volant sedli pod vlivem alkoholu i drog

Ve Františkových Lázních na benzínce najela řidička na stojan a ujela. Policisté ji zastavili v Chebu a zjistili, že nemá oprávnění. Za to ji v krvi koloval alkohol. O několik dní později zastavila policejní hlídka v Mariánských Lázních další řidičku. Ta sedla za volant s 1,60 promile. Muže ze Sokolovska zastavili karlovarští policisté. U šoféra zjistili v krvi metamfetamin.

Foto Ilustrační

„Ve večerních hodinách v sobotu 9. května letošního roku měla čtyřiadvacetiletá řidička osobního vozidla najet a poškodit na čerpací stanici ve Františkových Lázních kovový stojan na odpadkový koš a výdejní stojan,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Dopravní nehodu ale řidička neřešila a okamžitě měla z místa odjet. O několik minut později byl automobil policisty zastaven v Chebu a řidička se k nehodě na čerpací stanici přiznala. Poté se žena podrobila orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,49 a 1,51 promile. Lustrací navíc policisté zjistili, že žena není držitelkou řidičského oprávnění,“ sdělil.

Škoda byla předběžně odhadnuta na částku 50 tisíc korun.

Policisté z dopravního inspektorátu čtyřiadvacetileté ženě z Chebu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a v případě prokázání viny jí hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

 V Mariánských Lázních jela pod vlivem alkoholu

„V neděli 17. května letošního roku měla řídit osobní automobil v Mariánských Lázních místní padesátiletá žena. Ve večerních hodinách byla zastavena a následně kontrolována policejní hlídkou. Při kontrole se žena podrobila orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,59 a 1,61 promile. Z těchto důvodů jí policisté zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu,“ uvedl mluvčí.

Policisté z obvodního oddělení Mariánské Lázně jí sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a v případě prokázání viny jí hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

 Řídil v zákazu a ještě pod vlivem drog

„V Karlových Varech zastavili policisté v polovině února letošního roku vozidlo, které řídil sedmatřicetiletý muž ze Sokolovska. Při silniční kontrole policisté zjistili, že muž má platný zákaz řízení všech motorových vozidel do roku 2021 a navíc byl pozitivní na látku metamfetamin. Také jemu byla zakázána další jízda a byl převezen na obvodní oddělení k dalším úkonům. Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání a muže obvinili ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí,“ doplnil Jakub Kopřiva. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.