Chebská porodnice bude maminkám od pondělí opět k dispozici

Chebská porodnice obnovuje činnost.  Od pondělí 1. června budou porodní sály a oddělení šestinedělí opět v plném provozu.

“Vím že naše porodnice je velmi oblíbená u maminek a mnohým bylo líto, že nemohou své děti přivést na svět právě u nás. Ale organizačně ji nebylo možné otevřít dříve,” vysvětluje ředitel chebské nemocnice Martin Krušina. Zaměstnanci porodnické části totiž v uplynulých týdnech posilovali oslabená oddělení chebské nemocnice a pomohli je tak udržet v chodu.

cof

“To, že od pondělí bude porodnice znovu v provozu tak je skvělý signál nejen pro maminky, ale v zásadě pro každého. Situace se i v našem městě a nemocnici postupně vrací do normálu,” uzavírá Krušina.

A na co se mohou v Chebu nastávající maminky těšit? Především na nové zázemí v pavilonu A, které od loňského roku nabízí plný komfort moderní porodnice. Samozřejmě včetně sehraného porodnického týmu a domácí atmosféry, které jsou přesně tím, co je na chebské porodnici nejvíce oceňováno. To vše pak korunuje jedinečný výhled na město ze samotné porodnice i pokojů na oddělení šestinedělí.

V chebské porodnici se každoročně za běžné situace narodí kolem 500 dětí a vyhledávána je dlouhodobě právě pro svou atmosféru. Je součástí Nemocnice v Chebu, která spadá pod Karlovarskou krajskou nemocnici a byla vybudována v letech 1836 až 1839. Dnešní porodnice již nesídlí v původních historických budovách, ale na počátku roku 2019 se přestěhovala do zcela nové hlavní budovy nemocnice.