Kruhové tréninky se přesouvají do obýváků

Nouzový stav ovlivňuje životy všech občanů na území České republiky. Například sportovně založení lidé nyní hledají různé alternativy, jak se udržet v kondici i přes zavřená fitcentra. Trenér Jaroslav Kondor Švehla, který už léta organizuje kruhové tréninky v Mariánských Lázních a Chebu, své svěřence nechtěl připravit o cvičení ani v této době a nachystal pravidelné lekce přes Skype.

Foto: fb HBW kruháč

„Vzhledem k nouzovému stavu není možné pokračovat v trénincích tak, jak byli lidé zvyklí. Moji přítelkyni proto napadlo, že bych mohl dělat lekce přes Skype. Upřímně, nemám příliš rád, když mi někdo kouká do obýváku, nakonec jsem si ale řekl, že to zkusím,“ popsal trenér, jak nápad vznikl. Oslovil proto ty, kteří s ním pravidelně cvičí, a ti jeho nabídku s nadšením kvitovali. „Lekce jsou určené pouze pro ty, kteří na tréninky chodili už před vyhlášením nouzového stavu. U nich mám totiž jistotu, že provádí cviky správně. Nováčci dělají chyby, kvůli kterým si mohou ublížit. Přes Skype je ale nemám jak opravovat,“ vysvětlil. Na trénincích běžně Jaroslav Kondor Švehla používá různé sportovní náčiní, což nyní není možné. „Naplánoval jsem proto sérii cvičení s vlastní váhou, které se skládá ze silového tréninku a kardio cviků. Je to navíc mnohem náročnější cvičení, než to s tréninkovými pomůckami,“ podotkl.

Foto: fb HBW kruháč

Radost udělal třeba Michaele Vondráčkové, která lekce pravidelně navštěvovala, než se pracovně přesunula do Dubaje.

„Děkuji za příležitost zůstat fit a zároveň se alespoň virtuálně přiblížit k domovu. Žádná slova dostatečně nevystihují, co pro mě Jardova snaha najít způsob, jakým se i já mohu tréninků zúčastnit, znamená a jak si toho vážím. Tréninky neztratily nic na kvalitě a naopak prokázaly soudržnost lidí a potvrdily naše letité přátelství,“ vzkázala ze Spojených arabských emirátů.

Foto: fb HBW kruháč