Alenka Vávrová – Mé dluhy…

Alenka Vávrová – Ano, kromě splácení hypotéky na dům Lohengrin jsou mé dluhy  také například ze 17.10.2019. Dlužím totiž odpovědi svému nádhernému publiku z Městské knihovny v Chebu, kde jsem křtila svou 15. a nečekaně i 16. Knížku. Chci to napravit, vždy otázka z publika + moje odpověď .

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Photo/5740583/207259982

1/Tři čtvrtě na smrt ! – To je skvělej název. Jak vznikl ?  A přejeme Zdar ! ( Dva podpisy – nečitelné)

A.V.:  Už kdysi dávno jsem chtěla psát básnickou sbírku o smrti, protože si jakýsi kritik povšiml , že v mých sbírkách je jí hodně-  a přesto v nich  život vítězí. Moje sbírka se tenkrát, asi před 37 lety, měla jmenovat  Za ruku spolu jdou. Ale já jsem chtěla do názvu ve své současnosti  něco absolutně běžného, co napadne každého, avšak inovovala jsem ten nápad o tu korunku, co je  tu stále s námi  – smrt.

2/To, co dokážeš, přesahuje lidské síly – je to zkrátka až neskutečné. Musíš určitě čarovat  a tak se ptám: jak to  dokážeš…? (Františka)

A.V.: A já mám stále pocit, že žiju s dluhy…že nestíhám, že  neumím, nedokážu, nedovedu… žiju  v   „duchu MINDFUCKu“ – Myslím, že mi dávají křídla mí čtenáři, kteří mi věří a  často mě povzbuzují, jako například dneska. Miluju je stejně, jako poezii, kterou potřebujeme všichni.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Photo/5740583/207259982

3/Fandím Ti ! (Vlasta) – Děkuju moc a jsem ráda, že jsi tady!!!!!

4/PhDr. Miroslav Kovářík plně po pravdě ohodnotil básnířku Alenku Vávrovou. Každá nová sbírka je lepší  a lepší, než ta  výborná předchozí (Alena Kovaříková ).

A.V.: Děkuju, má z nejmilovanějších, paní učitelko. Ač jste mě učila matematiku, dokázala jste mě nadchnout nejen pro ni ale i pro poezii. Matematika a poezie mají společného jmenovatele – a to je tajemství …

5/ Přejeme ti co nejvíce sdílení,protože sdílená bolest je poloviční a sdílená radost dvojnásobná ! (Dana a Lojza)

6/ Sluší tě to !!! (Dva podpisy )

A. V. : Podpisy  nečitelné, škoda, zaplatila bych ráda pivo !

7/ Alenko , dej báseň o Prudíkovi ! 

A. V. :  Poslechla jsem výzvu a dala o Prudíkovi z Brna

8/ S touto knihou jsem strávil kolem 50 hodin. Po té 10. to vypadalo, že vůbec nebude. Proto z ní mám ohromnou radost a gratuluji. Básník Fanda Jahodový.

A.V. : Moc si , Fando Tylšare, vážím Tvé práce, proto jsi v knize vyvolán jménem !!!! Děkuju Ti  rovněž  za morální podporu. Bez ní by asi kniha fakt nebyla.

9/ ŘQ ( pozn.a.v. – Řehečské kvarteto o sedmi členech): gratuluje ke  knížce !

A. V. :  Děkuju z celého srdce !

10/ Jsi skvělá! – Mudrovi 

A. V. : To vy jste skvělí, Maruš + Vláďo, když spolu chystáte autobusové zájezdy a s ubrusologem já pak dělám kraviny…A všem je nám fajn, neb zájezd je zcela bez chyby! Kéž bych někdy dosáhla vašich kvalit!

11/Děkujeme za krásný kulturní zážitek. Moc se nám tu líbí. Výstava i tento večer ! Plzeňáci – Jana,Olga, Gabča

A.V: Vážím si toho, že jste přijely! 

12/ Alenko, pořád se těším na příběh se  „žlutými botami“ Martina  

A.V.: milá Martino, už  mám pár povídek, snad příští rok  něco vyjde…ale ty „žluté“ ještě  zpracované nemám, čestně  přiznávám svůj dluh…

Vážení přátelé, to je zhruba polovina vašich otázek a  mých odpovědí, pokračování příště… 

Vaše básnířka Alenka