Taneční škola slaví 60. výročí

Chebská taneční škola ATK Standard Cheb letos slaví 60 let od svého založení. Toto jubileum si připomenou tanečníci v čele s tanečním mistrem Vladimírem Hánou v sobotu 9. listopadu od 20 hodin v Kulturním centru Svoboda Cheb.

Přípravy na tuto velkolepou akci trvaly téměř rok. Taneční mistr musel shánět bývalé tanečníky, aby do Chebu opět zavítali. Za všechna léta prošlo školou zhruba šest tisíc mladých tanečníků. Založil ji tanečník Josef Zelenka a v současnosti ji vede právě Vladimír Hána. Nese tak už i jeho jméno.

„Hledal jsem bývalé členy této školy, ale i příznivce. Celá akce bude hlavně o zábavě a tanci. Hosté uvidí například i jedinečné taneční kreace, které jsme si pro ně připravili,“ konstatoval taneční mistr.
Během slavnostního večera budou někteří tanečníci oceněni podle celkových výsledků, kterých během tancování dosáhli. „Nyní je o tento sport trošku nižší zájem. Velkou roli v tom hraje pohodlnost dnešní mládeže, která velkou část svého volného času tráví na mobilu, tabletu anebo u notebooku. Takže v tomto ohledu sleduji klesající zájem o tanec,“ konstatoval Vladimír Hána.
Během šedesátiletého působení se tanečníci z chebské školy předvedli například v Německu, Polsku, Rakousku, Bulharsku a Rusku. „Jeden pár byl i na mistrovství světa v Americe, byli jsme i ve Francii a Španělsku. Jezdíme i do Nižního Tagilu, který je za Uralem, takže už patří do Asie. Ještě jsme nebyli v Číně, ale v Jičíně už ano,“ smál se taneční mistr.

Taneční školu ATK Standard Cheb založil před 60 lety Josef Zelenka v tehdejší Osvětové besedě, která je však mezi veřjeností známá jako KaSS. Po patnácti letech vedení školy převzal Petr Turek a po něm Vladimír Hána.

VID