Namířil na muže zbraň a chtěl po něm peníze

Představte si situaci. Sedíte v autě a najednou si k vám někdo cizí přisedne. Aby toho nebylo málo, vytáhne braň a začne se dožadovat peněz. Přesně tohle se stalo před nedávnem muži v Chebu. Ten ze strachu vydal nezvanému hostu hotovost.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaatřicetiletého muže z Chebu, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež.

„K takovému jednání mělo dojít na začátku listopadu v podvečerních hodinách v Chebu,“ sdělila policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Obviněný muž měl přistoupit k vozidlu, ve kterém seděl 60letý majitel. Následně měl otevřít dveře od spolujezdce a posadit se dovnitř. Po muži měl požadovat vydání veškeré jeho finanční hotovosti a výhružku umocnit vyndáním a namířením pistole na 60letého muže. Ten mu z obavy o svůj život a zdraví vydal několik bankovek v celkové částce 1 tisíc korun. Než si útočník stihl posbírat bankovky, využil muž situace a z auta utekl. Celou věc šel poté nahlásit na chebské obvodní oddělení,“ doplnila. Pachatel z místa utekl, ale i přesto byl policisty dopaden.

Za uvedené jednání mu tak případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dva roky až deset let.