Řidička nadýchala 1,5 promile. Nabourala do svodidel

Opilá řidička nabourala v noci ze soboty na neděli do svodidel na dálnici D6 nedaleko Sokolova. Auto po nehodě začalo ihned hořet. Naštěstí se řidičce podařilo vystoupit a zachránit si tak lidský život.

Řidička pod vlivem alkoholu narazila na dálnici D6 u Sokolova do svodidel. Foto: HZS Karlovarský kraj

„Nehoda se stala ve směru z Karlových Varů na Sokolov před sjezdem na Loket. Podle přijatého hlášení nebylo zřejmé, zda v hořícím autě nejsou nějaké osoby. V autě cestovala pouze řidička, která v době příjezdu hasičů na místo byla mimo hořící vozidlo, hasičům potvrdila, že nikdo další s ní nejel,” sdělil tiskový mluvčí hasičů Martin Kasal.
Po uhašení plamenů museli hasiči ošetřit i povrch vozovky od uniklých provozních kapalin. Silnice byla více než dvě hodiny zcela uzavřena. Co přesně se na dálnici stalo vyšetřují policisté. Jasné však je, že řidička byla pod vlivem alkoholu.
„Dechová zkouška byla u řidičky pozitivní. Při ní žena nadýchala 1,5 promile. Jak přesně k nehodě došlo budeme nadále vyšetřovat. Řidička naštěstí vyvázla bez zranění,” konstatovala tisková mluvčí policistů Eva Valtová.

VID