Řidič narazil do stromu. Odvezl ho vrtulník

Záchranáři transportovali do nemocnice v sobotu v podvečer vážně zraněného řidiče. Ten se svým vozem naboural v Podhradí u Aše do stromu. Co přesně se na místě odehrálo vyšetřují policisté.

Řidič v Podhradí u Aše narazil se svým vozem do stromu. Foto: HZS Karlovarský kraj

„Řidič pravděpodobně nepřizpůsobil jízdu stavu a povaze vozovky a na mokrém listí dostal smyk a následně narazil do stromu. Z důvodu vážného zranění jsme nemohli u řidiče provést orientační dechovou zkoušku. Muž byl v bezvědomí. Nehodu i nadále prošetřujeme,“ řekla tisková mluvčí policistů Eva Valtová. Hasiči museli řidiče ze zdemolovaného vozu vyprostit.

„Vozidlo bylo poškozeno nárazem do stromu ze strany řidiče, v místě konstrukčně nejslabším pro náraz. Uvnitř vozidla byla zaklíněný muž, kterého se i přes značnou deformaci konstrukce vozidla podařilo jednotce HZS Aš vyprostit a předat posádce ZZS Aš za pouhých 15 minut od příjezdu na místo zásahu. Dále jednotka asistovala při transportu do vrtulníku letecké záchranné služby. Po dobu záchranných prací byl provoz v místě nehody omezený,” dodal tiskový mluvčí hasičů Martin Kasal.
„Muže v bezvědomí jsme letecky převezli do Fakultní nemocnice v Plzni,“ poznamenal mluvčí Záchranné služby Karlovarského kraje Radek Hess.