Na Seebergu chystají Svatohubertské odpoledne

Komentované prohlídky, výstava, střelba ze vzduchovky i zajímavosti o lovectví a například také péči o zvěř nabídne Svatohubertské odpoledne na Seebergu. Začátek akce je naplánován na sobotu 2. listopadu od 12 do 17 hodin.

Na hradě Seeberg se nikdo nenudil. Návštěvníci si užili tu správnou velikonoční náladu

„Zábavy, ale i poučení bude v sobotu na hradě Seeberg plno. V rámci doprovodného programu k probíhající výstavě `Umění lovu – od obživy ke kratochvíli` se zde bude konat Svatohubertské odpoledne, na kterém bude připraveno mnoho aktivit pro malé i velké návštěvníky,“ uvedla muzejní pedagožka Petra Polívková.
Po celou dobu programu bude návštěvníkům k disposici občerstvení, několik prodejních stánků, či oblíbené dětské dílny. V dětské střelnici bude k vyzkoušení střelba ze vzduchovky a připraven bude také stánek s informacemi o lovectví a péči o zvěř.
„Dalšími body programu bude od 13 hodin komentovaná prohlídka zmiňované výstavy `Umění lovu – od obživy ke kratochvíli` s Mgr. Lukášem Svobodou z karlovarského muzea. Součástí prohlídky bude také ukázka historických zbraní. Od 14 hodin bude probíhat představení lovecké kynologie, na které naváže od 15 hodin ukázka sokolnictví. V případě zájmu návštěvníků se od 16 hodin uskuteční druhá komentovaná prohlídka výstavy,“ upřesnila Petra Polívková.
Vstupné na tuto akci je 50 korun pro dospělé, pro děti je vstupné zdarma.