Napadl svého otce. Ve vězení by mohl prožít až deset let

Těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu se v Mariánských Lázních dopustil teprve devatenáctiletý muž na svém otci. Po napadení mladík utekl, ale ne na dlouho. Policisté ho během chvíle vypátrali a teď už sedí ve vazbě. V případě odsouzení by si mohl muž posedět za mřížemi až deset let.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání 19letého muže, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu.

„Tohoto závažného jednání se měl dopustit v pátek dne 25. října v odpoledních hodinách v Mariánských Lázních,“ informovala policejní mluvčí Eva Valtová. „Po předchozí slovní rozepři měl v bytě napadnout 60letého muže, kterého měl bodnout do horní končetiny. Napadený muž byl s vážným zraněným letecky transportován do nemocnice v Plzni. Mladík po napadení utekl z bytu neznámo kam. Policisté ihned získali jeho popis a začali po něm pátrat. Během krátké chvíle jej policisté z Mariánských Lázních vypátrali a zadrželi. Poté byl převezen na policejní služebnu k provedení procesních úkonů,“ dodala.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval a na základě rozhodnutí soudce Okresního soudu v Chebu byl muž vzat do vazby.