Pod vlivem alkoholu způsobil nehodu. Řidiči navíc neposkytl pomoc a z místa odjel

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestačtyřicetiletého cizince, kterého obvinili ze spáchání přečinů neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku a ohrožení pod vlivem návykové látky. Muž sedl za volant s 2,71 promile. V případě odsouzení by mohl prožít až pět let za mřížemi.

Cizinec měl v pondělí 21. října letošního roku jet ve večerních hodinách ve vozidle značky Volvo. U průmyslové zóny v Chebu zřejmě nedal přednost v jízdě čtyřkolce jedoucí po kruhovém objezdu a došlo ke střetu. Po dopravní nehodě cizinec na místě zastavil, ale následně řidiči čtyřkolky neposkytl pomoc a z místa odjel. O několik minut později byl policejní hlídkou vypátrán v Chebu. Cizinec se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,36 a 2,71 promile alkoholu. Policisté muže okamžitě zadrželi a převezli na obvodní oddělení k dalším úkonům.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, což akceptoval a na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.