Zloděj okradl muže, zatím co doma spal

Drzost zlodějů nezná mezí. Jeden takový se v Karlových Varech vloupal do domu a kradl, zatím co majitel spal. To však nebylo jediné, co musel poberta policistům vysvětloval. Několikrát přišel do obchodu, ze kterého si bez zaplacení odnesl holicí strojky. Lapka by si v případě odsouzení mohl posedět za mřížemi až tři roky.

„Dvaadvacetiletý muž z Mostu měl na konci srpna letošního roku v brzkých ranních hodinách vniknout na pozemek a následně do rodinného domu v Karlových Varech,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „V něm měl přijít do pokoje, ve kterém spal dvaadvacetiletý muž. Toho si ovšem vůbec nevšímal a z nočního stolku mu měl odcizit krabičku cigaret, mobilní telefon a pouzdro na doklady. Následně měl z místa odejít. To ale nebylo vše, protože o několik týdnů později měl přijít do jedné z drogérií v Karlových Varech. Tam si měl prohlížet vystavené zboží a následně z regálu vzít holicí strojek, který si uschoval do připravené tašky a bez zaplacení prodejnu opustil. Jeho drzost ale neznala mezí, protože o tři dny později se měl do drogerie vrátit znovu a odcizit ten samý holicí strojek,“ doplnil.

Po provedených šetřeních policisté muže zadrželi. Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary – Rybáře mu sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody, neoprávněného opatření a padělání a pozměnění platebního prostředku.