Na Mariánském podzimu se představí i folklorní soubor ze Španělska

Přehlídka folklorního tance a zpěvu se blíží. Již 15. ročník Mezinárodního folklorního festivalu Mariánský podzim se uskuteční ve dnech 19. až 22. září v Mariánských Lázních. Zájemci uvidí soubory jako tradičně na kolonádě, u Balbínova pramene a v divadle. Dalším místem bude například Lesní mlýn – Donbas, který se nachází nedaleko Lesního pramene.

Novinkou letošního roku bude Krojovaná prohlídka města Po pramenech nebo Chodská záhada, což bude představení v podání divadelního spolku GOAML. Nově si také zájemci budou moci vychutnat vystoupení i na zámku Kynžvart.

„Během letošního ročníku uvidí návštěvníci samozřejmě pořadatelský soubor Marjánek, kdy dětská část souboru představí nový tanec Kalamajka,“ vysvětlila jedna z organizátorek Kateřina Jandlová. „O choreografii se postarala Sandra Vápeníková, o hudbu Mgr. Josef Babička. Vystoupí mariánskolázeňský Rozmarýnek, vždy dobře naladěný plzeňský MLS, Soubor Kvítek z Telče, Dyleň z Karlových Varů i moravský dětský soubor Holúbek z Ostravy. Přítomní si také budou moci vychutnat slovenské rytmy v podání souboru Kapučančan. K vidění i slyšení budou temperamentní uskupení ze Španělska nebo Běloruska. Program doplní Dechový orchestr Mladých a mažoretky, Dixiland z ML nebo smíšený pěvecký sbor Cantilo,“ upřesnila.

Marjánek se jako obvykle představí v programu v městském divadle při galavečeru – Roztančené divadlo, aneb to nejlepší z folkloru, a to v pátek 20. září od 20 hodin. Dále v sobotu na jarmareční scéně od 16 hodin. Marjánkovská muzika se blýskne nejlepšími kousky také v neděli v 11.30 hodin na scéně u Balbínova pramene a Děti z Marjánku předvedou to nejlepší v neděli od 13 hodin v Lesním Mlýně – Donbasu u Lesního pramene.

Koncerty budou přichystány v centru Mariánských Lázní vždy poblíž nějakého pramene. Hlavní scéna bude samotné kolonádě, kde se o víkendu uskuteční i staročeský jarmark. Dalším místem vystoupení bude třeba Barevná vinárna u Balbínova pramene nebo v právě opravovaném hotelu Lesní mlýn – Donbas nedaleko Lesního pramene.