Zámecké divadlo uvede hru Don Quijote De La Ancha pod režijním vedením Bolka Polívky

Představení, které prý prodlužuje život, zhlédnou diváci v ostrovském zámeckém parku. Divadlo Klauniky Brno přiveze nejhranější autorskou komedii současnosti s názvem Don Quijote De La Ancha. Začátek organizátoři naplánovali na sobotu 31. srpna od 20.30 hodin.

Foto: Archiv organizátorů

Didaktická klaunikyáda na motivy románu Miguela Cervantese Saavedry uchopená dle vzoru velkého českého emigranta Jana Ámose Komenského. Forma, která je v představení užita, je vlastně hra na hru v tom nejdivadelnějším slova smyslu. Svéráznému zpracování osudů Dona Quijota a věrného služebníka Sancho Panzy nechybí humor, nadsázka, fantazie ani mystifikace. V hlavní roli přední světový chůdoherec Lenoir Montaine

Hrají: Zuzana-Anna Rút/Libuše Sladká Kvašná, Monika Mušková-Rajská, Zdeněk Mazáč, Zdeněk Korčian a další. Režijní vedení: Boleslav Polívka. Vyšší umělecký dohled: Boleslav Polívka.

Sezení je zajištěno na lavičkách nebo na vlastním sezení, doporučuje se teplé oblečení. V případě špatného počasí se představení uskuteční v Domě kultury.

Délka akce: 70 minut. Vstupné 100 korun.