Blíží se poslední noční komentovaná prohlídka hradu 

Letošní poslední noční prohlídka hradu Seeberg se blíží. V sobotu 14. srpna od 21 hodin budou mít zájemci možnost vyslechnout si zajímavosti nejen o hradu z doby románské. Průvodkyní bude sama kastelánka Hana Cestrová, která dotvoří atmosféru stylovým oblečením.

Noční prohlídka se od té tradiční liší nejen dobou konání, ale především svým obsahem. Návštěvníci se samozřejmě seznámí s osudy hradu založeného už na konci 12. století, ale také si připomenou každým rokem jiné historické období. Po předloňské gotice a loňském baroku letos přichází na řadu nejstarší období – období románské. A podobně jako v minulých letech nebude řeč pouze o románském období hradu, ale i o době románské v Evropě, v českých zemích a hlavně na Chebsku.

Prohlídka se pokusí také přiblížit běžný život lidí té doby, tedy způsoby obživy, stravování, stolování, oblékání, podobně jako v minulých letech. Pro mnohé návštěvníky bylo vyprávění např. o barokních stravovacích návycích příjemným zpestřením prohlídky a zaujalo je především proto, že mnohé barokní stravovací návyky nám zůstaly dodnes, aniž bychom si to uvědomovali.

Netradiční atmosféru nočních prohlídek se kastelánka snaží dotvořit i svým oblečením. Po gotickém a pozdně barokním oděvu bude letos provázet návštěvníky v románském kostýmu.

Cena prohlídky je 100 korun, nutná je telefonická rezervace na telefonním čísle 351 011 990 nebo e-mailem seeberg@muzeumfl.cz