Návštěvníci nahlédnou do pohádkového světa ilustrací

Malí i velcí si mohou užít takřka pohádkovou výstavu výtvarnice Blanky Vostré, která vystavuje spolu se svým manželem Mirkem Vostrým. Ilustrace mohou zájemci zhlédnout v dětské knihovně v Chebu až do 28. června.

 „Já i manžel se specializujeme převážně na tvorbu pro nejmenší, a tak když jsme byli knihovnou osloveni, naše volba, co vystavit, byla jasná,“ vysvětlila Blanka Vostrá. „S manželkou vystavujeme společně již podruhé. V loňském roce jsme vystavovali na Soosu v budově dráhy Kateřina, také samozřejmě dětské ilustrace,“ upřesnil Mirek Vostrý.

I když jsou kresby v dětském oddělení, na své si přijdou i dospělí, které výstava přenese zpět do dětství. Oba výtvarníci v současné době pracují na dalších projektech.

„Nyní se soustřeďuji na Mezinárodní festival kresleného humoru ve Fr. Lázních, který s městem Fr.L. pořádám a pak mám spousta práce nejen na ilustracích knih,“ vysvětlil ilustrátor. Františkolázeňský Mezinárodní festival kresleného humoru se letos uskuteční v termínu od 8. do 13. července. V letošním roce přišlo na festival 1500 vtipů od 368 autorů z 58 zemí.

V pátek 12. července a v sobotu 13. července proběhne bohatý doprovodný program. Návštěvníci se mohou těšit na Beatles Revival a skupinu Inflagranti s Václavem Noidem Bártou. Přesný program zde.

Také Blanka Vostrá, které se výtvarnu zatím nevěnuje profesionálně, ale přesto o zajímavou práci nemá nouzi. „ V současné době pracuji na omalovánkách pro nejmenší a spolu se svým manželem nás zaměstnává příprava festivalu,“ dodala.