Těžce zranil muže. Hrozí mu až tříleté vězení

Po mladším muži požadoval jeho léky, které však neměl. To agresora rozlítilo tak, že muži způsobil ranami do hlavy těžká zranění. Útočník si tak může od soudu odnést trest až tři roky v některém z nápravných zařízení.

Policisté z obvodního oddělení v Toužimi zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání zločinu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu v jednočinném souběhu s přečinem výtržnictví.

Takového jednání se měl dopustit na konci března na náměstí v Toužimi. „Vše začalo nejprve konfliktem, který měl se sedmadvacetiletým mužem, po kterém měl požadovat vydání jeho léků,“ vysvětlila policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Muž toto měl odmítat s tím, že žádné léky nemá. Po tomto ho měl obviněný muž napadnout a opakovaně ho udeřit pěstmi do hlavy. Napadený se měl bránit a útok částečně odvracet. I přesto ho obviněný napadal dalšími ranami pěstí do hlavy. Fyzické potyčce se snažili zabránit dva muži, což se jim však podařilo pouze na krátký okamžik. Poté v útoku obviněný muž dále pokračoval, kdy měl mladšího muže zakleknout na zemi a opět ho několika ranami bít pěstmi do hlavy nebo kopat do těla,“ upřesnila.

Napadenému muži měl způsobit zranění, se kterým byl ošetřen a následně hospitalizován v nemocnici. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byl již v minulosti odsouzen Rozsudkem Okresního soudu v Karlových Varech za stejný trestný čin.