Nepoctivost se nevyplácí

O tom, že nepoctivost se nevyplácí, se přesvědčil v minulých dnech jednačtyřicetiletý cizinec. Muž našel peněženku, kterou si měl nechat. Policisté muže během několika hodin vypátrali. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, jelikož byl za obdobný skutek v posledních třech letech pravomocně odsouzen.

„V pondělí 28. 1. 2019 v dopoledních hodinách navštívil místní třiašedesátiletý muž prodejnu tabáku a nápojů ve Františkových Lázních,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Po svém nákupu ale zapomněl v obchodě peněženku. To si ale velmi rychle uvědomil, a proto se po chvilce do prodejny pro peněženku vrátil. Tu už ale nenašel, protože rychlejší měl být jednačtyřicetiletý cizinec, který si ji na prodejním pultu všiml. Okamžitě se měl peněženky zmocnit a prodejnu opustit,“ sdělil.

Po provedených šetřeních a zhlednutí kamerových záznamů policisté z obvodního oddělení Františkovy Lázně okamžitě věděli, kdo peněženku odcizil a muže tak během několika hodin zadrželi.

Následně si cizinec od policistů vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže.