Předvánoční čas si vychutnají návštěvníci na Seebergu

Odpočinout si od stresu všedních dní a vychutnat si atmosféru předvánočního času mohou zájemci na Seebergu. Akce s podtitulem Okuste chuť a vůni Vánoc se uskuteční na hradě v sobotu 8. prosince.

Více fotografií z loňské akce zde. https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/2506296

„Pro návštěvníky bude připraven hudební program v podání ašského dudáckého souboru a možnost nahlédnout pod pokličku přípravy tradičních vánočních pokrmů,“ uvedla pracovnice pro práci s veřejností a médii Petra Polívková. „Připravovat i ochutnávat se bude například štola, nebo tradiční Bröithn Biazala – spařené koláčky, které se jedly na Štědrý večer společně z jedné mísy, aby tím byla posilněna soudržnost rodiny. Představíme si i cukroví, jež mělo své pevné místo na stolech našich předků. Nejen pro děti bude připravena rukodělná dílna, ve které si budou moci vytvořit svoji vánoční svíčku,“ upřesnila.

Akce se bude odehrávat v barokní hrázděné stodole, jejíž prostory dokonale doplňují tradiční ráz celé akce. K potěše návštěvníků přispěje také stánkový prodej občerstvení, teplých nápojů a drobných dárků.

Program:

13:00 Zahájení akce

14:00 dudácký soubor Schumák ze ZUŠ v Aši

Vstupné: dospělí 50 korun, děti zdarma.

Autobusová doprava pro návštěvníky zdarma:

Směr Seeberg ve 13 hodin ze zastávky Františkovy Lázně městské sady

Zpět ze Seebergu v cca v 16.15 hodin odjezd

Seeberg adventní trh VánoceVíce fotografií z loňské akce zde. https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/2506296