O Theodoru Lessingovi bude další exkurze pro veřejnost v Mariánských Lázních

Další z naučných procházek v Mariánských Lázních zavede zájemce do historie. Tentokrát bude věnována nejen Teodoru Lessingovi, ale také podrobnostem o III. židovském kongresu v Mariánských Lázních i historii Křišťálové noci. Akce se uskuteční ve čtvrtek 6. prosince od 15.30 hodin. Začátek prohlídky u Židovského pomníku (u trolejbusové zastávky „Pošta“) .

Návštěvníci navštíví památník padlých v první světové válce v Geologickém parku či památník padlých Němců na mariánskolázeňském hřbitově. V případě zájmu je možná návštěva Židovského hřbitova.

Začátek prohlídky u Židovského pomníku (u trolejbusové zastávky „Pošta“) v 16 hodin. Přibližná délka prohlídky je cca dvě hodiny. Plná cena 200 korun, zlevněná 150 korun.

Infocentrum města Mariánské Lázně pořádá každý čtvrtek a sobotu tematické komentované prohlídky. Vstupenky lze koupit v infocentru nebo si je objednat dopředu na emailové adrese info@marianskelazne.cz. Od září budou k dispozici prohlídky pro děti, vhodné zejména pro školy a školky. Prohlídky se liší v závislosti na sezóně, počasí a otevíracích dobách. Nárok na slevu mají děti od 6-15 let, studenti a držitelé karty ZTP. Děti do 5 let zdarma (pro děti využijte speciální prohlídky z naší nabídky). Uvedené ceny platí na osobu.

Nabídka pro skupiny

„Skupinové prohlídky rádi uspořádáme ve vámi zvoleném termínu a čase. Prohlídku zajistíme v těchto jazycích: česky, anglicky, rusky, německy, francouzsky. Minimální počet osob ve skupině je 10, maximální 25. Pokud je skupina větší, je nutné objednat dalšího průvodce. Sraz dle dohody, obvykle Turistické informační centrum, Sousoší monarchů nebo zastávka City Service.“