Test u šoféra, který měl zákaz řízení, vyšel pozitivně na drogy

Až dvouletý trest si může odsedět dvaatřicetiletý muž z Mariánských Lázní. Toho zastavila policejní hlídka a nestačila se divit. Nejen, že muž má zákaz řízení, ale orientační test odhalil drogy v krvi. To však nebyl jediný prohřešek, o dva dny dříve měl nadávat a později i poškodit auto jiného motoristy, kterému způsobil škodu kolem deseti tisíc korun.

Sdělení podezření ze spáchání přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, výtržnictví a poškození cizí věci si na obvodním oddělení v Mariánských Lázních převzal dvaatřicetiletý místní muž.

„Ten měl v úterý 13. listopadu 2018 řídit ve večerních hodinách osobní automobil v Mariánských Lázních po ulici Hlavní třída, Plzeňská a Polní,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. „V ulici Kubelíkova byl při silniční kontrole zastaven hlídkou místních policistů. Policisté mimo jiné provedli s řidičem orientační test na přítomnost návykových látek, který vyšel pozitivně na látky canabiody a metamfetamin. Lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu se odmítl podrobit,“ informovala. Při kontrole policisté zjistili, že řidiči uložil Městský úřad v Mariánských Lázních zákaz řízení všech motorových vozidel.

„V neděli dne 11. listopadu měl v odpoledních hodinách slovně napadnout muže, který řídil vozidlo značky Škoda v Hamrníkách, a to vulgárními výrazy. Poté měl přiběhnout k jeho vozidlu a opakovaně do vozidla kopnout, čímž mu způsobil promáčklinu karoserie a poškození laku,“ upřesnila Zuzana Týřová. Způsobil tak škodu kolem 10 tisíc korun.