Vězni si nechali za mříže poslat drogy

Velkou drzost projevilo několik vězňů, kteří si nechali od svých blízkých poslat do vězení drogy. Zásilka s marihuanou byla zajištěna hned na poště a druhou s pervitinem objevila vězeňská služba. Sokolovští kriminalisté už obvinili čtyři muže, kterým hrozí v případě odsouzení jeden až čtyři roky za mřížemi nebo i peněžitý trest.

Během října kriminalisté z 2. oddělení obecné kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání čtyř mužů ve věku 22, 23, 26 a 36 let, které obvinili ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Obvinění se týkalo dvou případů, kdy si odsouzení muži z věznice Kynšperk nad Ohří měli domluvit se svým známým nebo příbuzným, aby jim zaslali poštovní obálkou do věznice drogy.

„V prvním případě měl třiadvacetiletý odsouzený chtít po svém známém, aby mu zaslal marihuanu,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Šestadvacetiletý muž tak učinil, ale ke smůle odsouzeného byla zásilka zadržena ještě na poště. Zajištěná sušina o celkové hmotnosti přes 10 gramů byla zaslána na expertízu a dle odborného vyjádření byla v sušině zjištěna přítomnost kanabinoidů,“ informovala.

Ve druhém případě chtěl dvaadvacetiletý odsouzený, aby mu jeho šestatřicetiletý příbuzný zaslal do věznice pervitin. „Ten tak taktéž učinil. Zaslaná droga byla pečlivě ukryta v notesu, který byl odsouzenému zasílán. Tuto však také neobdržel, neboť jí při důkladné kontrole odhalili příslušníci Vězeňské služby.  Zajištěná krystalická látka o hmotnosti téměř půl gramu byla zaslána na expertízu a odborným vyjádřením bylo zjištěno, že se jedná o pervitin,“ upřesnila Kateřina Krejčí.