Video: Chebské náměstí si v květnu vybrali filmaři k natáčení špionážního thrilleru

Rakouské město šedesátých let. Právě do této podoby přeměnili filmaři chebské náměstí Krále Jiřího z Poděbrad. Výlohy měly německé nápisy a parkovala zde auta, která již dnes patří do kategorie veteránů. Místo si filmaři vybrali v květnu letošního roku k natáčení seriálové verze Malé bubenice (The Little Drummer Girl). Režisérem seriálu je Chan-Wook Park. Seriál má BBC vysílat příští rok, trailer je už nyní venku.

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4365689

Špionážní thriller pojednává o mladé talentované herečce Charlie (Pugh), která se v Řecku zaplete s podmanivým cizincem (Skarsgård). Brzy zjistí, že jeho zájem je spíš profesní než romantický. Jde totiž o špiona izraelské rozvědky, který ji uvede to sítě plánů a intrik spřádaných jedním mistrným agentem (Shannon).

Chebsko se poslední dobou těší zájmu filmařů. Před pár lety byl v Chebu natáčen dvoudílný film Jan Hus pod vedením režiséra Jana Svobody. V minulém roce, v adventním čase, se na chebských vánočních trzích natáčel snímek podle předlohy Marie Poledňákové s názvem, Ten, kdo tě miloval. V dnes již neexistujícím klášteře natáčeli filmaři několik scén k seriálu Rapl. Františkovy Lázně si zase vybral režisér Vít Karas k natáčení scén k pohádkovému příběhu Přání k mání. V loňském roce se v Mariánských Lázních natáčela epizoda seriálu Dáma a král.

Oficiální soundtrack The Little Drummer Girl