Archu světel a stínů budou promítat v muzeu

Unikátní snímek Jana Svatoše s názvem Archa světel a stínů mohou zhlédnout diváci v chebském muzeu. Film vůbec poprvé prezentuje unikátní archivní záběry z Afriky pořízené ve 20.– 30. letech minulého století. Přítomní navštíví nejen přísně střeženou rezervaci Ngulio, ale také vystoupají k mystické hoře Mt. Kenya nebo se do buše vydají se sloními sirotky či s ozbrojenou patrolou rangerů. Promítání se uskuteční v sobotu 22. září v 17 hodin.

Foto: archiv Jana Svatoše

V rámci podzimních slavností 2018 bude v Muzeu Cheb promítán přírodovědný film Archa světel a stínů. Celovečerní distribuční debut režiséra Jana Svatoše, jemuž předcházelo téměř 10 let příprav, rešerší a pátrání ve filmových archivech, odkrývá zcela zapomenutý příběh z éry počátků kinematografie a vypráví nejen o lásce na první pohled, ale i o odvaze, o předsudcích a o střetu umělecké svobody s Hollywoodem.

Film vůbec poprvé prezentuje unikátní archivní záběry z Afriky pořízené ve 20.– 30. letech minulého století. Přítomní navštíví nejen přísně střeženou rezervaci Ngulio, ale také vystoupají k mystické hoře Mt. Kenya, nebo se do buše vydají se sloními sirotky či s ozbrojenou patrolou rangerů.