Na Podzimní slavnosti jsou zváni zájemci do chebského muzea

Na 3. ročník Podzimních slavností jsou zváni zájemci do chebského muzea. V sobotu 22. září se uskuteční  Vincentské – hruškové slavnosti, které se zde před válkou pravidelně konaly.  Součástí bude také soutěž o švestkovou specialitu i rodinnou výtvarnou soutěž.švestkový koláč slavnosti muzeum WEB

Na slavnostech nebude chybět perníkářská dílna, kde zájemci proniknou doslova do alchymistické výroby této sladké dobroty, kterou se naučí zdobit. „Na sobotu jsem si připravila malování perníčků královskou polevou a zdobení perličkami,“ uvedla lektorka Ilona Lazurová. „Dílny se může zúčastnit každý bez ohledu na věk,“ doplnila.

Výtvarné dílny povede Etela Laňková a Petra Černá.

Nachystaná bude také Archa světel a stínů režiséra Jana Svatoše, kterou mohou přítomní zhlédnout ve Valdštejnské obrazárně.  Chybět nebudou ani oblíbené pohádky nejen pro ty nejmenší. Děti se mohou těšit na Pohádku s překvapením i Kozí show.

V letošním roce je součástí Podzimní slavnosti soutěž o „Nejchutnější švestkovou specialitu“ a nově ještě rodinná výtvarná soutěž „Strašák do pole“. Od 17 hodin se ve Valdštejnské obrazárně Muzea Cheb uskuteční chebská premiéra filmu režiséra Jana Svatoše „Archa světel a stínů“.

Přichystány budou také dvě soutěže pro veřejnost. První s názvem Nejchutnější švestková dobrota je určená všem, kteří rádi vaří, pečou nebo jiným způsobem zpracovávají švestky. Svoje výtvory by měli donést do muzea v sobotu dopoledne.  Druhá je soutěží výtvarnou a je určená pro celou rodinu. Práce by měli soutěžící dopravit do muzea nejpozději do pátku 21. září. Vyhlášení proběhne v sobotu v odpoledních hodinách.

Program Podzimní slavnosti 2018:

10:00 Zahájení na nádvoří muzea

10:00–11:00 Příjem výrobků do kulinářské soutěže „Nejchutnější švestková specialita“ (nádvoří muzea)

13:00 „Pohádka s překvapením“ v podání V. Vítové a R. Urbanové (Valdštejnská obrazárna)

14:00 Kozí show – Rozinka (a možná přihupsá i králíček), (nádvoří muzea)

15:00 Odpolední svačinka s vůní švestek (kavárna muzea)

16:00 Vyhodnocení kulinářské a výtvarné soutěže (nádvoří muzea)

17:00 Film „Archa světel a stínů“ režiséra Jana Svatoše (Valdštejnská obrazárna)

10:30–12:00 a 15:00–16:30 Výtvarné dílny Etely Laňkové a Petry Černé

10:00–16:00 Perníkářská dílna Ilony Lazúrové (herna muzea)