Na chebské Krajince se bude vařit. Přijede také Markéta Hrubešová se svojí kuchařská show

Vůně rozmanitých pokrmů, víno, chléb, kuchařská show i soutěž o nejlepší koláč, to je chebský Gastrofestival. Krajinku provoní v sobotu 15. září speciální i tradiční pochoutky. K ochutnání bude také originální eintopf z chebského muzea. Muzejníci připravují i ukázku z kurzu pečení chleba a soutěž ve vyřezávání ovoce.

Ilustrační fotoChuťové buňky návštěvníků festivalu Delikátních chutí si přišly na své

Inspirací pro akci se stala Chebská kuchařka, která je nabídkou kulinárního putování starým Chebem. Tento den však nebude jen o ní, ale bude hlavně o tom, co dobrého k jídlu a pití se nabízí dnes.

Gastrofestival bude přístupný od desáté ranní. „Chystáme se vyzvat místní kuchařky k soutěži o nejlepší koláč a pozvat známé kuchaře,“ uvedla mluvčí úřadu Simona Liptáková. Připraveno bude ke koupi koření, bylinné směsi, sušené ovoce a zelenina z Nebe v hubě, nepečené zákusky raw ze sušeného ovoce, oříšky, uzeniny, perníčky od paní Lazúrové či sýry a výrobky přímo z mlékárny. Péct se budou palačinky, langoše a medové výrobky, staročeská kuchyně Venduly Aubrachtové -Řemesla ze statku. Také milovníci kávy uspokojí svoje chuťové buňky kávou z pražírny.  

Ochutnat bude možno občerstvení z ISŠ Cheb a od dalších firem i z měst České Inspirace. Na své si přijdou také děti, které se vyřádí při Šapito šou nebo při výtvarném workshopu.