Vůně rozmanitých pokrmů, víno, chléb, kuchařská show i soutěž o nejlepší koláč, to je chebský Gastrofestival. Krajinku provoní v sobotu 15. září speciální i tradiční pochoutky. K ochutnání bude také originální eintopf z chebského muzea. Muzejníci připravují i ukázku z kurzu pečení chleba a soutěž ve vyřezávání ovoce.
Ilustrační foto
Inspirací pro akci se stala Chebská kuchařka, která je nabídkou kulinárního putování starým Chebem. Tento den však nebude jen o ní, ale bude hlavně o tom, co dobrého k jídlu a pití se nabízí dnes.
Gastrofestival bude přístupný od desáté ranní. „Chystáme se vyzvat místní kuchařky k soutěži o nejlepší koláč a pozvat známé kuchaře,“ uvedla mluvčí úřadu Simona Liptáková. Připraveno bude ke koupi koření, bylinné směsi, sušené ovoce a zelenina z Nebe v hubě, nepečené zákusky raw ze sušeného ovoce, oříšky, uzeniny, perníčky od paní Lazúrové či sýry a výrobky přímo z mlékárny. Péct se budou palačinky, langoše a medové výrobky, staročeská kuchyně Venduly Aubrachtové -Řemesla ze statku. Také milovníci kávy uspokojí svoje chuťové buňky kávou z pražírny.
Ochutnat bude možno občerstvení z ISŠ Cheb a od dalších firem i z měst České Inspirace. Na své si přijdou také děti, které se vyřádí při Šapito šou nebo při výtvarném workshopu.