V Seníkách se začne od října jezdit jen 50 km/h

Obyvatelé Seníků už spoustu let usilují o to, aby se zde jezdilo rychlostí jen 50 km/h, místem totiž vede frekventovaná silnice ze Skalné a Plesné. Františkovy Lázně, do jejichž katastru Seníky patří, konečně mají řešení: chodníky. Díky těm bude možné místo osadit značkami konec a začátek obce, kde platí snížená rychlost.

Foto: Ilustrační

„O snížení rychlosti usilují místní i municipalita řadu let. Díky policejním normám však nebylo možné v tomto místě snížit rychlost na méně, než 70 km/h. Z bezpečnostních důvodů zde vybudujeme chodníky po celé délce komunikace, kde jsou rodinné domy. Díky tomu splníme normy a bude možné osadit tento úsek značkami začátek a konec obce, tím docílíme i kýžené rychlosti 50 km/h,“ vysvětlil řešení situace Jan Kuchař (PRO), starosta Františkových Lázní. Chodníky vzniknou na obou stranách hlavní silnice tak, aby na sebe navazovaly a propojené budou přechodem.

Úpravy a nové chodníky přijdou na celkem 7,3 milionu korun. Zároveň s těmito změnami město vybuduje po obou stranách komunikace nové autobusové zastávky.  Město na tuto stavbu získalo 5ti milionovou dotaci.