Proháněli se na D6 rychlostí přes 200 km/h

Policisté ve služebním autě se nestačili divit, když je na D6 předjela motorka rychlostí 229 km/h. O dva dny později policisty předjíždělo auto, kterému naměřili rychlost 204 km/h. Aby toho nebylo málo, tak přistihli motoristu při předjíždění v úseku, kde je to zakázáno. Vzhledem k tomu, že žádný z výše uvedených přestupků nebylo dle zákona možné řešit příkazem na místě, budou přestupky uvedených řidičů oznámeny příslušnému správnímu orgánu k projednání.Měření rychlosti D6

Policisté z Odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje řešili během tří dnů tři vážné dopravní přestupky, a to na dálnici D6 a silnici I/6.

První z nich zaznamenali policisté v pátek 24. srpna v odpoledních hodinách. „Na dálnici D6 ve směru z Chebu do Sokolova předjížděl služební vozidlo Škoda Superb v civilním provedení čtyřiatřicetiletý řidič na motocyklu,“ uvedl policejní mluvčí Michal Žáček. Radar ve služebním vozidle zaznamenal rychlost 229 km/h. Po odečtení toleranční odchylky tak řidič motocyklu překročil povolenou rychlost o 92 km/h.

Hned druhý den, v sobotu 25 srpna, projíždělo stejné policejní auto po silnici u obce Herstošice ve směru na Karlovy Vary. „V tomto úseku ho začalo předjíždět a svůj předjížděcí manévr také dokončilo vozidlo značky BMW s dvacetiletým řidičem za volantem. Na tom by nebylo nic protizákonného, kdyby v daném úseku nebyla umístěna svislá dopravní značka „Zákaz předjíždění“ a zároveň vodorovná dopravní značka „Dvojitá podélná čára souvislá“,“ upřesnil mluvčí.

Další překročení rychlosti pak řešili policisté z Odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje v neděli 26. srpna. „Ve večerních hodinách na dálnici D6 ve směru ze Sokolova na Cheb zastihli řidiče vozidla značky Porsche, jak předjíždí služební vozidlo v rychlosti 204 km/h. Po odečtu toleranční odchylky tak řidič překročil rychlost o 67 km/h,“ soptil Michal Žáček.

Řidičům, kteří překročili maximální povolenou rychlost na daném úseku silnice o více než 50 km/h, hrozí v případě prokázání viny odečet pěti trestných bodů, uložení sankce ve správním řízení ve výši pět až deset tisíc korun a zákaz činnosti na šest až dvanáct měsíců. Stejné sankce s tím rozdílem, že řidiči bude v případě prokázání viny odečteno sedm bodů, hrozí také řidiči, který předjížděl vozidlo v případech, kdy je to zakázáno.