Místo toho, aby si užíval důchodu, prodával drogy

Až pět let ve vězení hrozí dvaašedesátiletému muži, který v Sokolově prodával drogy. V pondělí 6. srpna ho sokolovští kriminalisté na základě předchozího souhlasu státního zástupce zadrželi. Muž si následně od vyšetřovatele převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro podezření ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

„Dvaašedesátiletý muž ze Sokolovska měl v období od června roku 2017 do července roku 2018 na různých místech v Sokolově prodat několika dalším osobám téměř ve více než 380 případech drogu pervitin,“ informovala policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

V letošním roce byl obviněný muž již za trestnou činnost drogového charakteru odsouzen Okresním soudem v Sokolově. „Státnímu zástupci byl podán podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, ten ho akceptoval. Ve středu dne 8. srpna proběhlo u soudu řízení o vazbě. Soudce na muže vazbu neuvalil, ale rozhodl rovnou o jeho umístění do výkonu trestu odnětí svobody za předchozí trestnou činnost. Policisté jej tedy následně převezli do věznice,“ doplnila mluvčí.