Recept na bublaninu má jistě každý doma, ale s několika změnami vznikne vynikající dezert, který si zařadíte do svého receptáře. První změnou jsou místo třešní višně, které svojí charakteristickou chutí a vůní udělají z obyčejné dobroty neobyčejnou. Druhým zlepšení je vanilkový extrakt, který dotvoří unikátní chuť.
Suroviny na malý plech:
Vypeckované višně
Vanilkový extrakt – nejlépe vytvořený doma
2 vejce
½ hrnku cukru
2 Vanilkový cukr – také nejlépe vytvořený z pravé vanilky
1 a ½ hrnku hladké mouky
1 prášek do pečiva
½ hrnku oleje
1 hrnek mléka
Jak doma vytvořit vanilkový extrakt?
Stačí koupit lahev vodky a vložit do něj pár vanilkových lusků (cca 3 ks). Vkládat sem můžete i ty, i ze kterých vyškrábnete semínka. A co je na tom nejlepší, po pár použití extraktu stačí dolévat čistou vodku, a tak budete mít stále dostatek domácího vanilkového extraktu.
Postup:
V mouce rozmícháme prášek do pečiva a cukr. Přidáme mouku, vejce, olej a mléko. Těsto nalijeme na vymazaný vyšší plech a přidáme okapané višně. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 15 až 20 minut.