Chebská veterán rallye v sobotu odstartuje z Hájů

Po roce se opět vydají historická auta a motocykly na tradiční Chebskou veterán rallye. Klub historických vozidel letos pořádá již osmý ročník.

Více fotografií z minulého ročníku zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3423746Chebská veteran rallye WEB

„K dnešnímu dni je přihlášeno přes padesát potvrzených účastníků, hodně zájemců přijede také s přihláškami těsně před startem, proto zatím nedokážu říci přesný počet. Ale odhaduji to přibližně na 80 soutěžících,“ uvedla spoluorganizátorka akce Věra Větrovcová. „Věříme, že i letos se bude trasa orientačního závodu, kterou pro závodníky připravujeme, opět příjemným překvapením. Zatím nemůžeme prozradit, jakým směrem se letos účastníci vydají, protože je až do startu tajná,“ doplnila.

Start závodu je naplánován na 10.30 hodin od hřiště v Hájích. Přijíždějící historická auta a motocykly budou v okolí hřiště k vidění už od 8 hodin, kdy začne přejímka. Cíl závodu, který povede okolím Chebu, bude rovněž u hřiště v Hájích, kam by posádky měly postupně začít přijíždět zhruba od 14 hodin. Po dojezdu bude následovat výstava zúčastněných veteránů a od 17.30 hodin slavnostní vyhodnocení.

Překvapením pro návštěvníky bude také příjezd přibližné 20 nesoutěžních motocyklů, z nichž bude 15 strojů Jawa 500. Zájemci budou moci motorky členů německého moto klubu obdivovat od 13 hodin.

Více fotografií z minulého ročníku zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3423746